Wersje językowe
pytania? zadzwoń!

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato

LaFarra Valdobbiadene Prosecco Superiore Docg Extra Dry - Cod. S11.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato

Wino zostało wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych winogron, porastających górną części wzgórz Farra di Soligo, Solighetto, Farrò i San Pietro di Feletto. Na wyjątkowy charakter tego wina wpływa m.in gleba, na której winorośl jest uprawiana. Jest to  mieszanina gliny i wapienia. Zbiór plonów odbywa się ręcznie, co oczywiście ma istotne znaczenie dla jakości wina.


Winifikacja: Produkcja przetwarzania winogron w wino odbywa się metoda tradycyjną, fermentacja jest powolna i trwa około 15 dni w kontrolowanej 
temperaturze 18 ° C;
następnie wino dojrzewa w niskich temperaturach. Transformacja w wino musujące jest wykonywana
metodą Charmata, tradycyjnie stosowaną do produkcji
delikatnych i owocowych win. Prize de Mousse, czyli druga fermentacja potocznie
nazywane "tworzeniem piany" odbywa się w
zbiornikach ciśnieniowych przez około 25-30 dni w temperaturze 16-18 ° C, natomiast
dojrzewanie trwa od 2 do 3 miesięcy.
Nuty degustacyjne:
Wygląd: Jasnożółty słomkowy z bardzo drobnymi, trwałymi pęcherzykami
Aromat: świeży i elegancki, z owocowymi nutami jabłek i brzoskwiń i kwiatu akacji.
Smak: dobrze zbalansowany i jedwabisty, z atrakcyjną pikantnością i wytrawnym finiszem.

*Zawiera siarczyny

 

Dane techniczne

Kraj Włochy
Zawartość alkoholu 10-11,5%
Pojemność 0,75 l
Producent La Farra
Szczep Glera
Charakter wina musujące
Styl Prosecco
Smak półwytrawne
Kolor białe

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium