Wersje językowe
pytania? zadzwoń!

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato

LaFarra Valdobbiadene Prosecco Superiore Docg Extra Dry - Cod. S11.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 54,00 zł 54.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato

Wino zostało wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych winogron, porastających górną części wzgórz Farra di Soligo, Solighetto, Farrò i San Pietro di Feletto. Na wyjątkowy charakter tego wina wpływa m.in gleba, na której winorośl jest uprawiana. Jest to  mieszanina gliny i wapienia. Zbiór plonów odbywa się ręcznie, co oczywiście ma istotne znaczenie dla jakości wina.


Winifikacja: Produkcja przetwarzania winogron w wino odbywa się metoda tradycyjną, fermentacja jest powolna i trwa około 15 dni w kontrolowanej 
temperaturze 18 ° C;
następnie wino dojrzewa w niskich temperaturach. Transformacja w wino musujące jest wykonywana
metodą Charmata, tradycyjnie stosowaną do produkcji
delikatnych i owocowych win. Prize de Mousse, czyli druga fermentacja potocznie
nazywane "tworzeniem piany" odbywa się w
zbiornikach ciśnieniowych przez około 25-30 dni w temperaturze 16-18 ° C, natomiast
dojrzewanie trwa od 2 do 3 miesięcy.
Nuty degustacyjne:
Wygląd: Jasnożółty słomkowy z bardzo drobnymi, trwałymi pęcherzykami
Aromat: świeży i elegancki, z owocowymi nutami jabłek i brzoskwiń i kwiatu akacji.
Smak: dobrze zbalansowany i jedwabisty, z atrakcyjną pikantnością i wytrawnym finiszem.

*Zawiera siarczyny

 

Dane techniczne

Kraj Włochy
Zawartość alkoholu 10-11,5%
Pojemność 0,75 l
Producent La Farra
Szczep Glera
Charakter wina musujące
Styl Prosecco
Smak półwytrawne
Kolor białe

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium