"PRIMOLIO 1 l" - Extra Virgin Oliwa z oliwek Włochy Toskania
Opis
"PRIMOLIO" - Extra Virgin Olive Oil -1 LITR
Najbardziej szlachetna włoska oliwa z pierwszego tłoczenia.
Extra virgin- oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia to oliwa najwyższej klasy, otrzymana bezpośrednio z oliwek, wyłącznie w procesie mechanicznej obróbki.
Olej ten pochodzi z oliwek uprawianych na wzgórzach florenckich, które są zbierane ręcznie od końca października do pierwszych dziesięciu dni w listopadzie. Zimne prasowanie odbywa się natychmiast, aby utrzymać świeże, czyste aspekty pochodzące z dojrzałych, zielonych oliwek. Olej ma niską kwasowość o doskonałym smaku ziół. Bogaty, obejmujący aromat pochodzi z eleganckich nut roślinnych karczochów, dzikiego kardamonu, selera, sałaty i ziół. Jego smak jest dobry, ma osobowość, obdarzony tonami zielonego pomidora i wykończeniami z suszonych owoców.
W smaku gorzka, lekko pikantna i dobrze wyważona, doskonale nadaje się do sałatek fasolowych, świeżego łososia, marynaty, ośmiornicy, zup z grzybów, pierwszych dań z małży, pieczonej ryby, grillowanych czerwonych mięs i twardych dojrzałych serów, takich jak parmezan i pecorino.
Dane techniczne
Region | Toskania |
Pojemność | 0,25l |
Smak | Intenso |
Typ oliwy | Extra virgin |
Kraj | Włochy |